Eloriehassa riittää tekemistä

Perinteistä Eloriehaa vietetään tulevana perjantaina Äänekosken Keskus- ja Rantapuistossa.
Tällä kertaa jo puoli kuudelta alkavassa tapahtumassa ohjelmaa riittää läpi illan ja nähtävää sekä koettavaa koko perheelle.
Sisä-Suomen Lehden järjestämän Eloriehan pääesiintyjänä Rantapuiston lavalla nähdään tänä vuonna muusikko Mikko Alatalo, jonka lisäksi lavalla riemastuttaa pelle Doris von Balkan, musisoivat Vesa ja Carita Oksanen sekä myöhemmin illalla Up Beat.
Eloriehassa jaetaan Olli-patsas Äänekoskea myönteisesti esille tuoneelle henkilölle. Lavaohjelman lisäksi rannassa on monipuolista ohjelmaa koko perheelle, kuten temppurata, tivoli, eläimiä, pehmokoiranäyttely, keppihevoskisa, eläimiä, Suolahden SPR:n nallesairaala. Yleisön toiveita viime vuodelta on huomioitu järjestelyissä.
Keskuspuistossa puolestaan kymmenet toimijat esittelevät toimintaansa ja alueella on myytävänä monenlaisia tuotteita, nautittavana hyvää ruokaa ja juomaa, kuten Tikkakosken Sotilaskodin legendaarisia munkkeja. Keskusaukion lavalla on mahdollista laulaa karaokea.
Yksi Eloriehan vauhdikkaimmista ohjelmanumeroista on tuttuun tapaan Äänekosken VPK:n järjestämä pukkitappelu.
Äänekosken kaupungintalon parkkipaikalla kaksi ottelijaa ottavat toisistaan mittaa vesialtaan päälle viritetyllä tukilla.
Voittaja on se, joka viimeisenä pysyy tukin päällä.
VPK:n Janne Fredriksson kertoo, että vaikka itse kilpailu käydäänkin edellisvuosilta tutulla sapluunalla niin riittää pukkitappelussa uutta jännitettävää.
– Sen lisäksi, että vesi on niin kylmää kuin hanasta tulee, on meillä uusi ja isompi vesiallas tukin alla. Se on myös aikaisempaa syvempi, Fredriksson lupaa pilke silmäkulmassaan.
Myös pukkitappelun ”peliväline” eli juuttisäkki vaihtuu tänä vuonna uuteen malliin.
– Sitä en vielä paljasta, mutta on vapaapalokuntalaisten kanssa kokeiltu monenlaista uutta ja mielenkiintoista.
Pukkitappeluun voi osallistua Fredrikssonin mukaan kuka tahansa mielellään 15 vuotta täyttänyt.
Kilpailussa pärjäämiseen ei ole olemassa mitään sen suurempia jippoja menestymiseen.
– Tuuripeliä se on pääasiassa. Tosin tasapainosta on toki hyötyä.
Pukkitappelun ohella VPK:n pisteellä Eloriehassa on näytillä palokunnan kalustoa ja paikalla on noin 15 miehistön jäsentä.
Palokuntalaisten opastuksella pääsee myös harjoittelemaan alkusammutusta.

– Eloriehassa on päästy opettamaan todella monelle alkusammutustaitoja ja niin myös tänäkin vuonna, Fredriksson kiittelee.

Pukkitappelussa nähdään tänä vuonna uusi entistä syvempi vesiallas.