Lehtijuttu toi kiinalaisia Kapeenkoskelle

Paula Vetikon kanssa Kapeenkosken maisemissa vetovoimaista lehtileikettä esittelivät Lee Ha, Chu Wai Ling, Chan Chingi ja Lung Shai Chan.

Kapeenkosken pihapiiriin tupsahti kesäkuun puolivälissä neljän kiinalaisen joukko.
Lee Ha, Chu Wai Ling, Chan Chingi ja Lung Shai Chan eivät olleet aiemmin käynyt Kapeella, mutta he tiesivät, mitä halusivat: kalastaa ja kokeilla koskikelkkailua.
Kapeenkoskella joukon toi Hong Kongin ”Hesarissa” viime syksynä julkaistu juttu Kapeenkosken tarjonnasta. Koko sivun jutussa kerrottiin Kapeenkosken vesiaktiviteeteista ja esiteltiin muun muassa hankasalmelainen kalastusopas Erä’s Pete.
– Porukka tunnisti kuvasta Petrin (Korhonen) ja pyysivät päästä kalaan, kertoo konnevetisen Vetikko Travelin Paula Vetikko.
Kalareissu järjestyi seuraavana päivänä. Saaliiksi porukka sai taimenen.

Kiinalaisten ja Kapeenkosken kohtaamisen mahdollisti vuosi sitten kansainvälistyvä Konnevesi -hankkeen puitteissa järjestetty kutsuvierastilaisuus.
– Ilman hanketta emme olisi voineet kustua aasialaisia toimittajia käymään, emme olisi saaneet näkyvyyttä Kiinassa eivätkä matkailijat olisi löytäneet tänne, Vetikko kiittelee.
– Tämä osoittaa, kuinka suuri vaikutus medianäkyvyydellä oli ja myös sen, kuinka valtava matkailupotentiaali esimerkiksi Kiinassa on, hän jatkaa.

Kapeella kalastanut joukko viipyy Suomessa 16 vuorokautta. Siinä ajassa he kiertävät Kolilla, Kuopiossa, Äänekoskella, Laukaassa, Savonlinnassa, Lappeenrannassa, Porvoossa ja Helsingissä.
Vetikon mukaan kehuja saivat Suomen puhdas luonto, mutta kritiikkiä huono tiedon saanti.
– Kiinalaisten mukaan harvat verkkosivut toimivat hyvin mobiililaitteissa ja usein sivuja ei ole käännetty esimerkiksi englanniksi. Tässä meillä olisi vielä paljon tekemistä, hän sanoo.