Maailman suurimmat kyläjuhlat houkuttelivat satoja

Maailman suurimmilla kyläjuhlilla Koivistonkylällä yksi juhlapäivän kohokohdista oli kuoron esittämä Finlandia-hymni.

– Täytyy sanoa, että selkäpiitä riipi, kun Suomen vanhin mieskuoro Sirkat lauloi Finlandiaa samalla, kun siniristilippu liehui salossa, muistelee Koivistonkylän kyläyhdistyksen puheenjohtaja Matti Hämäläinen viime lauantaina Koivistossa järjestettyjä maailman suurimpia kyläjuhlia.
Kyläjuhlat olivat todellinen menestys, sillä Hämäläisen mukaan Suomen Luonnonpäivänä vietettyihin juhliin osallistui jopa 700 henkilöä nauttimaan yhdessäolosta, hyvästä ruoasta ja perinnetyönäytöksistä, kuten tervanpoltosta ja lankojen värjäyksestä.
– Tapahtuma meni kerta kaikkiaan loistavasti! Hyvien yhteistyökumppaneiden kanssa saatiin hieno tapahtuma aikaiseksi ja paikalla tarjoiltiin yli kolme sataa ruoka-annostakin.
Vaikka lauantai oli monin paikoin vuodenaikaan nähden erittäin kylmä ja runsassateinen, niin Koivistossa niistä ei tarvinnut murehtia.
– Ihmeellisesti sade onnistui kiertämään kylän. Jyväskylästä tuli väkeä kuusi linja-autollista ja heitä ihmetytti, miten täällä paistaa aurinko, Hämäläinen naurahtaa.
– Suomen satavuotisjuhlien kunniaksi meillä oli hieno tapahtuma, jossa kaikki oli hyvällä fiiliksellä. Ei voi olla kuin tyytyväinen.